waterloo works

completed

Sector: workspace, meanwhile, affordable
Size: GIA 900sqm
Location: Lambeth, London
Structural Engineers: Constant Structural Design
Landscape: LDA
Planning Consultants: Rolfe Judd
Environmental Engineers: EDP

 

 

 

 

 

The addition of an external circulation strategy to this existing concrete frame building allowed for a greater number of apartments to be accomodated, each with a south or south west facing living space and balcony. 
This tightly set, animated facade naturally led to an angled balustrade design; the angled form ensuring privacy from neighbouring apartments and adjoining gardens alike, while maximising the open view visible from the interior.
The scheme explores a series of ideas innovative to the sector. Walkways adopt the chipped rubber typical of playgrounds, ensuring total acoustic dampening. A spare bedroom and workspace is shared by the whole building. Acetylated timber ensures sustainable longevity of building cladding.