durnsford road

Location: Wimbledon, London
Status: Completed 2014
Sector: Residential conversion, Renovation
Statistics: GIA 1560m2, 25 Units
Structural Engineers: Constructure
M&E: Boom
Photography: Peter Landers

 

 

The conversion of this existing office block into 25 micro-apartments has provided the opportunity to explore the premise of generous spatial living within the confines of the London Design Guidelines size requirements.
Through the use of bespoke joinery and split levels, studio apartments overlap whilst visually separating two primary programs - sleeping and living. Taking advantage of the tall ceilings in this way, effective room areas appear to double to the inhabitant.

Through the provision of generous communal amenity provisions, periodic use spaces can be shared, minimising impact on the scheme size as a whole whist ensuring the inhabitants can have the space for a morning yoga workout, midday toddler group or evening dinner party as required.
Each flat is provided with a long term storage unit within the building, a provision that has proved hugely popular with the occupants.