cargreen road

completed

Sector: PRS, Retrofit, New Build, Co-Living
Size: 43 units, GIA 2465sqm
Location: Croydon, London
Structural Engineers: Civic Engineers
M&E: Integration Consultants

 

 

 

 

 

The addition of an external circulation strategy to this existing concrete frame building allowed for a greater number of apartments to be accomodated, each with a south or south west facing living space and balcony. 
This tightly set, animated facade naturally led to an angled balustrade design; the angled form ensuring privacy from neighbouring apartments and adjoining gardens alike, while maximising the open view visible from the interior.
The scheme explores a series of ideas innovative to the sector. Walkways adopt the chipped rubber typical of playgrounds, ensuring total acoustic dampening. A spare bedroom and workspace is shared by the whole building. Acetylated timber ensures sustainable longevity of building cladding.